Lähde >HS.fi 13.03.2007

"Lehti: Tutkijat vaativat muuntogeenisen maissin kieltämistä

Julkaistu: 8:13


EU:ssa hiljattain elintarvikkeeksi hyväksytty muuntogeeninen maissituote MON 863 tulisi kieltää, esittää arvostettu ranskalainen CRII-GEN -tutkimuskomitea. "Löytömme todistavat varsin vakuuttavasti, että MON 863 tulisi heti kieltää ihmisravintona", sanoo CRII-GENin tutkimuskomitean puheenjohtaja, professori Gilles-Eric Séralini Svenska Dagbladetin haastattelussa.

CRII-GEN on tutkinut geenimanipuloidun maissin kehittäneen Monsato-konsernin testituloksia yli vuoden ja löytänyt huolestuttavia tietoja. Geenimanipuloitua maissia syöneillä naarasrotilla paino nousi ja veren sokeri- ja rasva-arvot kohosivat huomattavasti. Lisäksi maksan paino nousi ja munuaisten toiminta huononi. Urosrotat laihtuivat, niiden munuaiset pienenivät ja virtsan koostumus muuttui. Nuorille tutkimusrotille tuli munuaissairauksia, joita tavataan yleensä vain vanhemmilla rotilla.

CRII-GENin tutkimustulokset julkaistaan tiistaina tiedotustilaisuudessa Berliinissä. Se on ainoana riippumattomana tahona saanut käyttöönsä Monsato-konsernin tutkimustulokset. Tähän mennessä yhtiö on itse analysoinut tuloksia ja julkistanut niitä."