Tänään vaelsin taas Kallion kulmilla. Panin kaikenlaista merkille. Juttelin ihmisten kanssa ja otin kuvia, kävin myös keskustassa muistelemassa vanhoja,...

Mutta nyt asiaan, eli kuviin.
200276.jpg
BMW Moottoripyörä 180 Asteen moottorilla. Upea.
200273.jpg
Erään toisen moottoripyörän koneistoa. Hieno.
200278.jpg
Ja kolmas moottoripyörä hyvin erikoisella ilmanottoratkaisulla. Letkujen etupää on pyörän etukuomussa olevat reiät joista se imee ilmaa letkuja pitkin tankin läpi koneeseen jäähdyttämään. Odella touto ratkaisu, yksilöllinen.
200274.jpg
Sitten pikainen pyrähdys töölön kulmilla sama kasvi eri kulmasta ja eri valolla. Kivi silti siirtynyt.
Ja takaisin Kallioon. Taidan olla jo Rakastunut Kallioon??
200280.jpg
Hieno kyltti Tosi upea. Kalliosta. Vaasankadulla.
200281.jpg
Entinen kansa-talo??? Muistanko väärin oisko ollut myös rakennusyhtiö HAKA:n ???
"Työläisten lamalla kaadettu rakennusyhtiö??" No, kerro jos muistat paremmin. (Tarkemmin.)
200282.jpg
Kallion "Portti" Hakaniemen Pyöreäkulmainen talo. ns. "oxygenol",- talo.
Mullehan Kallio on laajempi alue kuin mitä se tosissaan on. Sehän jakaantuu, Linjoihin, Harjuun ja Alppilaan sekä Kallioon. Mä käsitän ja pidän koko aluetta "Kalliona" vaikkei asia aivan niin olekaan. Seuraavaksi: Ympyrätalo
200283.jpg
Jokaisen Hesalaisen tuntema talo. "Nähdään ympyrätalon kulmalla"
Ja sitten: "Fleur" kallion aika yleinen polkupyöprämerkki (Kombi) (Kyseinen pyörä kuitenkin erään Töölöläisen kivan ihmisen joka antoi luvan kuvata pyöräänsä Hakaniemessä.)200284.jpg
Eli siis siinä viime vuosina yleistynyt ns. käyttöpyörä, sattuman oikusta kun menin keskustaan tapasin samanlaisen pyörän kaivopihalla. Kävi kuten pyörän omistajan kanssa juttelin, nämä ovat yleistyneet viime vuosina. Kaikki kys. pyörät ovat toistaiseksi vanhoja, eikä uusia kuten jopo onneton meni tekemään uuden mallin, kuten myös Wolkswagen uusi "Kuplansa" New beetle Höh,... Tämä Fleur alkaa jo olla historiallinen kulkuväline.
Sitten se toinen sattuma "Fleur" Kaivopihalla kuvattuna.
200285.jpg
Siinä siis se "Fleur",- Kombi. Sitten katse selän taakse:
200286.jpg
Kaivopihan suihkulähde, en tiedä kauan se on siinä ollut mutta 80-luvun puolenvälin tienoilla pyörin ja hengailin rautatie-aseman ympäristössä ja yritin olla ns. kova-jätkä joten juotiin kaverin kanssa tästä suihkulähteestä. Vaikka oltiin toisinaan kustukin siihen ja kuka lie yrjönnytkin, no samapa tuo ei saatu tautia.

Nyt loppu mun kuvareportaasi tältä illalta.
Tuli siis muutama kuva moottoripyöristä, (Miten lie kesällä yhdessä mp-näyttelyssä ihastuin niihin ja olen siitä sitten niitä kuvailllut.) ja Kallio toisena kiinnostuksen kohteena.

Aah, meinas pari kuvaa unohtuu,.. (Kalliosta.)
200272.jpg
"Kallion liha" yksi niitä harvoja kivijalka liikkeitä joita on enää olemassa Kalliossa tai muuallakaan.
Hesarilla oli joskus 80-90-luvun tietämillä ns. "mummojen kauppa" Joka aukes aikasin aamulla oisko ollu 7-8 tienoilla?? Sieltä sai ekana aamulla kaljaa,... Mummot välitti asiakkaistaan ja "painosti" ostamaan jotain syötävää samalla jotta terveys ei menisi. Joo se oli simmonen vanha tiskimyymälä, jossa kaikki myytävä oli myyjän selän takana ja tosiaan kaks vanhaa mummoo piti sitä. Sekin on nyt sit pois.
200275.jpg
Erikoinen rakennusratkaisu, kahden talon väliin tungettu auton mentävä aukko ja pieni liiketila jossa nyt "Kaunista ihmistä näytillä"
Siitäkin pitäis tehdä oikeen valokuva-raportti mitä kaikenmaailman liikkeitä Kalliossa on. Paljon kaljapaikkoja, thaikkuhieroloita, kinkkejä, pizzaloita, tatskamestoja ja mitä nyt vielä?? En muista mutta nyt pakko sanoa näkemiin ja kiitos. /(Tältä illalta.)
hannes-k