Riippuvuudesta puhutaan usein kuin se olisi se probleema???
Olen riippuvainen hapesta ja jos en saa happea kuolen muutaman minuutin sisään, siis todella hengenvaarallisisesti riippuvainen hapesta ja jos olen lyhyen aikaa ilman happea tulee kamalat vieroitusoireet: Pyörryttää, ahdistaa, paniikki nousee, jne.
happi on siis todella vaarallista. Ja siten hapen pitkäaikaiset haittapuolet:
Jos happea käytetään ohjeiden mukaan, niin tuloksena on kudosten Pikkuhiljaa tapahtuva rappeutuminen ja soljen ns. hapettumisilmiö. Tämä Rappeuma johtaa pikkuhiljaa kuolemaan. Kuolemaa hapen käytössä ei voi välttää vaan seurauksena on AINA VARMA KUOLEMA.  Myös tyurhan moni ihminen joutuu loppuiäkseen laitokseen käytettyään happea. Aivan varmasti laitoshoito on hyvää hoitoa happea käyttäneille mutta laitoshoitokaan ei pysty estämään kuolemaa vaan käyttäjä kohtaa hitaan ja tuskallisen kuoleman. Toinen vastaavan lainen ongelma ihmisen elämässä on riippuvuus kuolemaan johtavista ruoasta sekä vedestä.

Masennuslääkkeistä riippuvaiset ihmiset tulevat myös varmasti kohtaamaan kuoleman. Tiedän erään ihmisen joka otti normaaliannoksen tulehduskipulääkettä: 400 mg suun kautta tämä ihminen Tulee kuolemaan.

Masennuslääkkeitä käyttävät ihmiset olettavat masennuslääkkeen käytön siirtävän varmaa kuolemaa. Monesti näin käykin. Mutta jotkut ovat päättäneet luopua riippuvaisuudesta masennuslääkkeisiin ja uskovat täten välttävänsä kuoleman. Asiassa on kuitenkin nurja puoli. Otettuaan edes kerran vaikka miten pienen annoksen masennuslääkettä tulee ihminen kuolemaan.

Puhuttaessa riippuvaisuudesta ja kuolemasta samassa kirjoituksessa tulee ottaa huomioon riippuvaisuuden haitat suhteessa kuolemaan.

Puhutaan joistakin heroiinin käyttäjistä jotka ovat saadakseen huume-annoksensa tehneet jotain rikollista ja täten tärvelleet elämänsä, monet heroiinin käyttäjistä kokevat heroiinin tuottaman riippuvuuden varsin voimakkaaksi ja ovat valmiit tekemään melkein mitä tahansa saadakseen päivittäisen annoksensa.
Esim. Moni nainen on ruvennut myymään itseään ja moni mies erehtynyt rikolliselle ja väkivaltaiselle elämäntielle. Moni myös jättää huomioimatta likaisen neulan mukanaan tuomat riskit: sairastua sekä HIV:hen että erilaisiin Hepatiitteihin ja moniin muihin tarrttuviin sairauksiin jotka monessa tapauksessa tuhoavat sekä elimistön että psyykkeen ja aiheuttavat hoitamattomina kuoleman.

Monissa muissakin huumeissa on samt riskit kuin heroiinissa.
On täysin varmaa että tulet kuolemaan jos käytät huumetta edes vähän.

Huumeiden käyttjiä erottaa masennuslääkkeiden käytöstä yksi vrsin epäoleellinen seikka vaikka kummatkin ovat riippuvaisuutta aiheuttavia aineita. Tämä seikka on.
Käytetyn aineen tuottama mielihyvä.
masennuslääkkeiden kohdalla mielihyvää joutuu odottelemaan jopa useita viikkoja kun taas huumeiden oyksi ominaispiirre on välitön mielihyvä.
Joka tapauksessa kummankin ryhmän käyttäjiä ajaa sama asia: Mielihyvähakuisuus.
Mielihyvähakuisuus lasketaan yleensä huonoksi ominaisuudeksi ja mielihyvää tavoittelevia ihmisiä pidetään yleensä itsekkäinä ja itsekeskeisinä sekä muita kohtaan välinpitämättöminä.

Eräässä iltapäivälehdessä oli kertomus eräästä ihmisestä joka ei hakenut mielihyvää elämässään vaan pyrki aiheuttamaan mielipahaa itselleen ja tämä ihminen sai huomattavan huomion ja ihailun osakseen.    

Huumeita, Happea ja Masennuslääkkeitä yhdistää monta eri ominaisuutta:
Mielihyvän tavoittelu joko välitön tai hidas. Aineen pakonomainen käyttö estääkseen mielipahan tulon tai jopa kuoleman. Ajatuminen itsekeskeiseksi aineen tavoittelijaksi joka ajattelee vain itseään. Tämä moraalinen rappio lienee pahin piirre eri aineiden käytössä.
Harva kuitenkin luopuu Hengittämisestä saadakseen osakseen huomiota ja ihailua. "Hän oli muut huomioonottava ja epäitsekäs ihminen."